Biljetter och biljettkategorier

 

Enkelbiljett

Ska du resa med buss kan du betala:
  • med reskassan på Resekortet ombord på bussen
  • med betalkort (VISA/MasterCard) ombord på bussen
  • med mobilbiljett som köps innan du stiger ombord
 
Ska du resa med tåg kan du betala:
  • med Resekortet reskassa i automaten på stationen
  • med betalkort (VISA/MasterCard/Diners/AMEX) i automaten på stationen
 
Du kan även köpa din biljett i samband med resa på något av våra försäljningsställen. När du betalar enkelbiljetten med reskassa får du 20 % rabatt på ordinarie pris. Vill du boka och betala din resa långt i förväg kan du göra det på webbplatsen för Öresundståg » 
 
Biljettkategorier
Priset för enkelbiljetten bestäms av antalet zoner du reser i och resenärens ålder. För resa i Växjö stadstrafik gäller priset för 1 zon.
 
Vuxen, från 20 år, gäller ordinarie biljettpris.
Betalande vuxen får medföra två barn 0-6 år avgiftsfritt. Detta gäller både om den vuxne har Resekort period eller enkelbiljett. Gäller ej för Resekortet period Barn/Ungdom och endagskort.
 
Barn/skolungdom, 0-19 år, får 40 % rabatt på ordinarie vuxenpris. 
 
Resenärer byter åldersgrupp den dagen de fyller 7 respektive 20 år. Vid tveksamhet om ålder ska legitimation uppvisas annars uttas avgift enligt närmast högre åldersklass. 
 
Studerande får 25 % rabatt på Resekortet period 
Reser du ofta samma sträcka? Då är Resekortet period student ett bra alternativ för dig. 

Som student får du 25 % rabatt på Resekortet period student jämfört med ordinarie pris. Resekort Period Student gäller för den som har ett Mecenat- eller Studentkort med studentreselogotypen.

Studerande är berättigade till Mecenat- eller Studentkort med studentreselogotypen under förutsättning att du:

• Läser på en studiemedelsberättigande utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning.

• Studerar minst 50 % och minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

Vid kontroll/visering ombord ska giltig studentlegitimation med studentresesymbol och ID med foto kunna visas upp.

 Antagningsbevis godtas för att styrka att man är studerande, för vårterminen fram till den 15 februari och för höstterminen den 15 september.
 
 

Duo/Familj är en biljett som gör det billigare att resa med en vän eller med familjen på bussen eller tåget. Duo/Familj gäller för högst fem personer varav max två vuxna (fem personer inkluderar även barn 0-6 år). Biljetten är alltid 10 % billigare än två vuxenbiljetter. Duo/Familj gäller vid resor över länsgräns till/från Blekinge, Halland, Skåne, Jönköping och Kalmar. 

 
Duo/familj till Danmark
Biljetten kan även köpas för resa till Danmark, men då är åldersgränsen för barn 0-15 år. För resa till Danmark med barn över 15 år, kan två biljetter köpas, en till Malmö som Duo/Familj och en biljett från Malmö till Danmark som vuxna. Det lönar sig redan för två vuxna att köpa en Duo/Familj-biljett.
 
 
Cykel, i mån av plats får en vanlig tvåhjulig cykel tas med i regiontrafiken och på tågen, en cykel per resenär. Priset för cykeln är detsamma som taxan för Barn/ungdom. 
 
20:- tillägg vid kontant betalning ombord
Den som väljer att betala ombord på bussen betalar ett kontanttillägg på 20:- utöver biljettpris (gäller även vid laddning av period/reskassa). Anledningen till kontanttillägget, som infördes 9 december 2012, är att göra förarnas arbetsmiljö säkrare genom att minska andelen kontanter ombord.