Gästinstagrammare vecka 7: Tony #följenförare

Publicerad den 19-02-07

Under vecka 4 får vi följa stadsbussförar och trafikledare Tony på Bergkvara buss som kommer dela sin jobbvardag på vår instagram.

Tony började sin bussförarkarriär på Bergkvarabuss för ungefär sju år sen och till en början körde han stadsbuss, regionbuss och skoltrafik. Idag arbetar han som trafikledare på Bergkvarabuss.

-          Min tjänst består av 50 % trafikledning och 50 % busskörning. Jag kör både stadsbuss och regionbuss. Det är roligt med variationen! Båda tjänsterna går ju ut på att hjälpa och förenkla för människor, det är så roligt att jobba med service, säger Tony.

Länstrafiken Kronoberg har en trafikledning i Alvesta, där jobbar personal med att se över all busstrafik som de kör i hela länet. Där fokuseras det på att se till att bussarna kör rätt turer och är i tid. De hjälper förarna vid funderingar kring körväg eller om förseningar skulle uppstå längst rutten. Trafikledningen kan även ringa upp föraren om en resenär ska göra en övergång så att bussarna väntar in varandra.. Bergkvarabuss har en egen trafikledning, där det är mer fokus på att hjälpa förarna.

-          Vi ser till att alla fordon är bemannade och löser personalfrågor om någon är sjuk eller så, sen så svarar vi även på frågor från förare om de skulle fundera på sin rutt eller sitt schema.

Under vecka 7 har Tony så kallade ”passningstjänst” på sitt schema, det betyder att han är trafikledare men står stand-by om någon förare skulle bli sjuk eller om något annat skulle hända, då hoppar han in och­ kör buss.

-          Det roligast med att köra buss är att träffa människor och få hjälpa dem komma rätt. Jag brukar tänka att så länge det finns kunder så har jag ett jobb, därför är det viktigt att resenärerna är nöjda med sin bussupplevelse, säger Tony.


Du hittar Tony på Instagram, där heter vi @lanstrafikenkron

Skulle du vilja gästinstagramma på Länstrafikens Instagram?
Här kan du läsa mer!

x