Parkeringshus för cyklar gör din resa enklare


Välkommen till Växjös första cykelgarage
Intill Växjö Resecentrum, ligger Växjös första cykelgarage. Det är Växjö kommun som tillsammans med Länstrafiken Kronoberg vill inspirera fler till att kombinera tåg eller buss med cykel för vidare färd till/från arbete och bostad. 
 
Tillgängligt dygnet runt
Cykelgaraget har plats för 62 cyklar, är låsbart och utrustat med laddningsmöjligheter för elcyklar, låsbara förvaringsskåp och cykelpump. Det är tillgängligt dygnet runt och man parkerar sin cykel enkelt, tryggt och säkert alldeles intill anslutande tåg- och busstrafik. 
 
Tillträde med Resekortet
För att få tillträde till cykelgaraget används länstrafikens resekort. Prova cykelgaraget i 10 dagar utan kostnad Ta med legitimation och registrera ditt resekort på Länstrafikens Kundcenter, Växjö resecentrum. Efter ”prova-på-perioden” kostar en plats i cykelgaraget endast 80 kronor för 30 dagar och då ingår el för uppladdning av elcykel, förvaringsskåp och tillgång till cykelpump. 
 
Cykelgaraget finansieras av Växjö kommun och EUs regionala utvecklingsfond via EU-projektet ELMOS vars syfte är att introducera elcyklar som ett komplement till kollektivtrafiken.