facebook pixel

Använd MobiTime för att resa gränslöst

Publicerad den 14-01-21


Med länstrafikens reseapp MobiTime blir det lättare för kronobergarna att resa över länsgränserna. Nu är det även möjligt att via mobilen lösa enkelbiljetter på länsgränsöverskridande resor in i Skåne län. 

Med den kostnadsfria appen MobiTime är det möjligt att köpa enkelbiljetter för Växjö Stadstrafik, Öresundståg och Krösatåg i länet. Det går även bra att använda MobiTime för mobilbiljetter på länsgränsöverskridande linjer mot Blekinge, Halland samt Kalmar och Jönköpings län. Sedan den 15 januari går det även att använda MobiTime för länsgränsöverskridande resor in i Skåne län.

- Vi har ett långtgående samarbete när det gäller trafiken i Sydsverige och då känns det naturligt att även kunna erbjuda betalmöjligheter som fungerar oavsett hur man reser och var man startar sin resa, säger Sven Sunesson, trafiknämndens ordförande. 

Hitta trafikinformation 
Förutom att köpa biljetten direkt i mobilen innehåller MobiTime flera praktiska funktioner för resan. Appen håller exempelvis koll på när nästa buss eller tåg går och var närmsta hållplats finns. Tidtabeller kan också laddas ned direkt till mobilen. 

Mer om MobiTime 
MobiTime finns för iPhone, Android och Windows Phone och laddas ned där du hämtar andra program till din smartphone. För att köpa en mobilbiljett väljer du att registrera en betalmetod, antingen ett betalkort eller genom att registrera ett konto hos Klarna för efterföljande fakturering. Registrering av betalmetod kan göras samband med biljettköp eller i förväg. MobiTime finns även för äldre så kallade Java-telefoner (mobilbiljetter kan då endast betalas via faktura). Läs mer om mobilbiljetten > 

För mer information, kontakta: 
Sven Sunesson (c), ordförande trafiknämnden, 0707- 616 397, sven.sunesson@rfss.se 

Patrik Ohlson, försäljningsansvarig Länstrafiken Kronoberg, 0470-72 47 43, patrik.ohlson@rfss.se 
x