facebook pixel

Avstängda bussäten förbättrar förarnas arbetsmiljö

Publicerad den 20-03-18

För att minska smittspridningen av coronaviruset covid-19 i samhället vidtar nu Länstrafiken Kronoberg ytterligare åtgärder och stänger av vissa bussäten.


För att förbättra förarnas arbetsmiljö samt minska risken för smittspridning av coronaviruset covid-19 i samhället och i förlängningen kollektivtrafiken stänger nu Länstrafiken Kronoberg av den främsta stolsraden på sina bussar. Stolarna ska endast användas i absoluta nödfall om resterande buss är full.
- Igår beslutade vi att endast låta påstigning ske genom dörren i mitten eller bak i bussen, detta blir en förlängning av den åtgärden för att minska risken för smittspridning och på så vis även skydda våra förare, säger Thomas Nilsson och fortsätter, det är väldigt viktigt att vi har friska förare som kan hålla igång vår kollektivtrafik och samhället.
Länstrafiken Kronoberg följer de  rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gällande kollektivtrafiken och trafiken körs som vanligt.
- Känner du dig sjuk så stannar du hemma, känner du dig frisk är du mer än välkommen att resa med oss, säger trafikdirektör Thomas NilssonFör mer information, kontakta:
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se

x