facebook pixel

Erbjudande till dig som är student

Publicerad den 19-08-26

Läs mer »

 

Välkommen till en ny, och kanske din första, termin! Här har vi samlat våra förmånliga erbjudanden för dig som är student. Det finns flera sätt att betala din buss- och tågresa när du reser med oss. Billigast blir det med vårt Resekort. 
Att välja kollektivtrafik är inte bara bra för plånboken, det är även en vinst för miljön. Idag står vägtrafiken i Sverige för ungefär en tredjedel av koldioxidutsläppen. I Kronoberg är nästan all kollektivtrafik fossilfri och utsläppen därmed noll. Tack, för att du åker tillsammans.


Resekortet period student
Reser du ofta samma sträcka? 
Du som är student reser 25 % billigare med Resekortet period student. Det vill säga, du får 25 % rabatt på Resekortet period. 
OBS! Vid resa med Resekortet period student ska ett digitalt Mecenatkort eller digitalt Studentkortet med studentreselogotypen, kunna visas upp tillsammans med giltig legitimation.


Resekortet reskassa
Reser du då och då? 
I så fall rekommenderar vi dig att ladda Resekortet med reskassa. Du laddar från 100 kronor. Reskassa ger alltid 20 % rabatt på ordinarie pris. Resekortet laddat med reskassa kan användas på resor till/från Kronoberg och även inom Halland, Skåne, Blekinge och Jönköpings län, samt för resor till/från Kalmar län. Tågbiljetter för resor med Krösatågen, Pågatåg och Öresundståg kan också köpas med Resekortets reskassa.


Övrig betalning 
Du kan enkelt köpa biljett i vår reseapp. Du betalar med Swish eller betalkort (VISA eller MasterCard).Du kan betala din resa med betalkort på bussen, du kan även betala kontant men då tillkommer ett tillägg på 20 kronor. Ska du åka tåg måste du alltid köpa biljett innan du stiger på. 
            
 

x