facebook pixel

Förändringar vid resor till Skåne, Danmark och Blekinge från 15 december 2019

Publicerad den 19-11-25


OBS!

Reseappen

I appen går det inte för tillfället att köpa biljetten Duo/Familj till Blekinge eller Skåne. Vi kan inte heller sälja biljett Barn/ungdom till/från Blekinge.

Vi hänvisar istället till att köpa dessa biljetter i våra biljettautomater, på våra försäljningsställen eller ombord på bussen. Tågbiljetter måste köpas innan du går ombord.

Reseplaneraren

Vi kan inte visa priser för Duo/Familj och periodbiljetter till/från Skåne och Blekinge. Behöver du information om dessa biljettpriser kontakta vårt Kundcenter 0771-76 70 76


Från den 15 december kan resenärer inte längre använda Resekortet reskassa för resor till Skåne och Danmark, även biljetten Duo/Familj förändras.
Från och med den 15 december kommer det inte längre vara möjligt att köpa resor med Resekortet reskassa till Skåne och Danmark, detta eftersom att Skånetrafiken byter biljett-och betalsystem. Det går fortfarande bra att resa med reskassan till Kalmar, Blekinge, Halland och Jönköpings län.
För resenärer som reser med Duo/Familj kommer det från och med den 15 december inte vara möjligt att köpa Duo/Familjbiljetten tillbaka till Kronoberg från Skåne eller Blekinge. Duo/Familj är inte heller giltig för resor till och från Danmark. För resor tillbaka till Kronoberg från Skåne och Blekinge går det bra att köpa enkelbiljetter i Länstrafiken Kronobergs reseapp eller i Skånetrafikens och Blekingetrafikens försäljningskanaler.
Det kommer inte vara möjligt att använda Skånetrafikens Jojo-kort i Kronobergs län. För frågor angående Jojo-kortet hänvisar vi till Skånetrafiken.


Bokade resor köps via oresundstag.se
Länstrafiken Kronoberg hänvisar även till oresundstag.se där resenärer kan köpa tur- och returresor samt boka platsbiljett och 1:klass-biljett i hela Sverige och även till Danmark. 


Länstrafiken Kronobergs nya biljettsystem
Under 2020 kommer Länstrafiken Kronoberg lansera ett nytt biljett-och betalsystem, med nya biljetter och nya försäljningskanaler. Den första försäljningskanalen som lanseras är en ny reseapp. När den nya reseappen kommer så minskar rabatten på reskassa till 10 % och biljetter i den nya reseappen kommer att rabatteras med 10 %. I den nya reseappen kan våra resenärer inte bara köpa enkelbiljetter utan även ha sin 30-dagars periodbiljett. Andra nyheter i de nya försäljningskanalerna är att alla enkelbiljetter kan köpas med 24-timmars giltighet. Rabatt om 10 % kommer även erbjudas i övriga självservicekanaler såsom de nya biljettautomaterna och den nya webbtjänsten Mitt konto.


Sammanfattning: Från och med 15 december 2019 gäller följande

  • •    Duo/Familjbiljett kan ej användas för resor till/från Danmark.
  •     Duo/Familjbiljett kan inte köpas för resor från Blekinge och Skåne.
  • •    Reskassan kan inte användas för resor till/från Skåne och Danmark.
     

För mer information, kontakta:
Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande, 072-0831976, carina.bengtsson@kronoberg.se
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se


 

x