facebook pixel

Gästinstagrammare v:12: Murad
#följenförare

Publicerad den 19-02-01

Under vecka 12 kommer vi få äran att följa Murad som gästinstagrammar hos oss. Murad är bussförare på Bergkvara Buss.

-  Jag började köra för Veolia för cirka nio år sen. Jag har kört några månader i Malmö också men jag ville tillbaka till Växjö, säger Murad och fortsätter. Först körde jag Regionbuss men bytte till stadstrafik. Det händer mer i stadstrafiken, man träffar mer folk och det är en mer aktiv körning. Regiontrafiken är också kul men det är lite lugnare, jag gillar när det händer saker.

Så stadstrafik är roligast att köra, har du till och med någon favoritlinje?

-  Jag skulle nog säga att linje 1 Hovshaga - Teleborg och linje 3, Universitetet – Samarkand är roligast att köra  på. Det är mest resenärer på de linjerna så det är alltid roligt, säger Murad.

Vad är de bästa med att köra buss?

- Det är att få träffa alla människor varje dag, i stadstrafiken är det mycket människor också, inte bara samma pendlare varje dag. Att köra buss är ett väldigt socialt jobb, jag älskar verkligen mitt jobb, annars hade jag inte jobbat med det så länge, säger Murad och fortsätter, man får träffa olika människor, svara på frågor och vara beredd på att svara på frågor om allt möjligt, det är kul.

Har du några tips till dina resenärer för att underlätta för dig?

- Om du har ditt färdbevis alltså resekortet, mobilbiljett eller betalkort redo när du stiger på så kommer det gå mycket smidigare och jag kommer få lättare att hålla tidtabellen, säger Murad som är taggad på att gästinstagramma hos oss.


Du hittar Murad på Instagram, där heter vi @lanstrafikenkron

Är du bussförare och skulle vilja gästinstagramma på Länstrafikens Instagram?
Här kan du läsa mer!

x