Ny reseapp

Publicerad den 16-02-24

Här är bussen!
Länstrafiken förenklar för kunderna  med en ny app som i realtid visar var bussen befinner sig.

Länstrafiken Kronoberg lanserar nu en ny mobilapp i eget namn. Förutom möjlighet att söka resealternativ och betala för din resa, få uppgifter om avgång från just din hållplats eller ladda ned din tidtabell direkt till telefonen så går det nu att - direkt på kartan - se var bussen befinner sig. Funktionen Här är bussen! visar linjesträckning för aktuell busslinje på kartan och du ser när bussen närmar sig hållplatsen och får en aktuell tidsangivelse.

”Detta är helt ny funktion där realtid kombineras med kartinformation vilket innebär att bussens position visas på kartan, vilket ger en bättre kundupplevelse och en tryggare resa, säger Thomas Nilsson på Länstrafiken Kronoberg”.

Appen har ett nytt och modernt utseende och kan även användas i grannlänen i södra Sverige för att söka och köpa resor.

Appen är utvecklad för att vara välkomnande och lätt att förstå för nybörjaren men också ”rakt på” och anpassningsbar för pendlaren. Den är optimerad för resesökning och köp med få klick!

Den nya appen laddas ned där du finner övriga appar till din smartphone. Sök på Länstrafiken Kronoberg. Appen kan laddas ner från och med 1 mars.


För mer information, kontakta:

Peter Freij (s), ordförande trafiknämnden, 0767-20 76 38, freij.peter1@gmail.com

Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se

x