facebook pixel

Nya tågstationer ger fler resmöjligheter

Publicerad den 13-11-21

- Från den 15 december gäller nya tidtabeller för tåg och bussar i regiontrafiken

Länstrafiken Kronobergs byter tidtabeller för både tåg och bussar i regiontrafiken från och med den 15 december. Skiftet sker samtidigt som öppningen av de nya tågstationerna i Markaryd, Vislanda och Diö. För resenärerna innebär det att resmöjligheterna ökar markant. 

Den 15 december öppnar tre nya tågstationer i länet. Då stannar Krösatågen i Vislanda och Diö och Pågatågen i Markaryd. De nya tågstationerna innebär att orterna Gemla, Alvesta, Växjö och Älmhult får ett betydligt större utbud och det blir då enklare och snabbare att pendla till jobb, studier och fritidsaktiviteter. 

Tågen påverkar busstrafiken 
Den nya tågtrafiken innebär förändringar av busslinjenätet i Kronobergs län. De busslinjer som påverkas av tidtabellskiftet och den utökade tågtrafiken är linjerna; 106,144, 532 och 535. 

- I och med införandet av ny tågtrafik behöver busstrafiken anpassas för att det ska bli så bra som möjligt för våra resenärer. I alla tidtabellsskiften blir det många anpassningar som måste göras och därför vill vi uppmana resenärerna att se över tider och turer för att se om deras resa påverkas, säger trafiknämndens ordförande Sven Sunesson. 

Hitta tider och turer 
Redan nu finns information om både gällande och kommande tidtabeller samlade på Länstrafikens hemsida. Alla tidtabeller, med den senaste trafikinformationen, finns att ladda ned via hemsidan eller rese-appen MobiTime. 

Länstrafiken kommer inte att trycka upp nya samlingstidtabeller men minitidtabeller och lösblad finns kvar och kan hämtas på Kundcenter i Växjö eller på bussen. På hållplatserna sätts de nya tidtabellerna upp mellan den 13 och 15 december. 

För mer information, kontakta: 
Sven Sunesson (c), ordförande trafiknämnden, 0707- 616 397, sven.sunesson@rfss.se 
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470 - 727 555, thomas.nilsson@rfss.se 

För mer information gällande tider och turer, kontakta: Kundcenter 0771-767076 

Bildinformation 
Se karta över tågstationerna i Kronobergs län som fritt från användas i anslutning till artiklar om Länstrafiken Kronoberg. Klicka här » Ange illustration: Länstrafiken Kronoberg vid publicering. 

Om Länstrafiken Kronoberg 
Länstrafiken Kronoberg ansvarar för den lokala och regionala kollektivtrafiken i Kronobergs län. Länstrafiken ansvarar även för samordning av andra trafikuppdrag efter särskild överenskommelse med respektive kommun eller landsting. Länstrafiken Kronoberg kör inte själv bussar och tåg, utan all trafik utförs av fristående entreprenörer som upphandlas i konkurrens. 

x