facebook pixel

Pressmeddelande: Första trivselbussresan för Lessebo kommun

Publicerad den 19-06-10

I Lessebo kommun genomförs inom kort den första resan med trivselbussarna. 
Det blir en utflykt till i Korrö utanför Tingsryd.

Familjen Kamprads stiftelse tog 2017 kontakt med Länstrafiken Kronoberg. Syftet var att starta ett projekt som ska främja äldres trivsel genom att anordna bussresor med ett socialt syfte.
- Ingvar Kamprads idé handlade om betydelsen av att göra saker tillsammans, i detta fallet bussresor för en grupp äldre som sällan eller aldrig kan delta i gemensamma utflykter, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse.

Nu har Lessebo kommun beställt sin första resa, det är boende på det särskilda boendet Berghälla i Lessebo som ska på utflykt till Korrö.
- Lessebo är sjunde kommunen i länet som bokat in trivselbussresor. Trivselbussresor kan bokas av äldreomsorg och hemtjänst i hela Kronbergs län, både av kommunal verksamhet och privata aktörer. Korrö är en idyllisk plats att besöka och jag hoppas verkligen att de får vackert väder och en trevlig dag, säger Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande.

Efter samtal beslutade länstrafiken och Familjen Kamprads stiftelse att i juni 2018 starta ett försöksprojekt i Älmhults kommun. Projektet innebar att brukare inom äldreomsorgen och personal fick möjlighet att tillsammans genomföra resor. 
- Jag blir varm i hjärtat när jag hör hur mycket de här resorna betyder för våra äldre. Därför känns det väldigt bra att nu får även våra äldre i Lessebo kommun möjligheten till de här upplevelserna.berättar Länstrafikens trafikchef Patrik Tidåsen, trafikchef på Länstrafiken Kronoberg.

Förutom Lessebo är Växjö, Alvesta, Tingsryds, Älmhults, Markaryds och Ljungby kommun och igång och bokar resor. Resor, personal och aktivitetskostnader finansieras av stiftelsen och Länstrafiken Kronoberg administrerar tjänsten. Stiftelsen har beviljat fem miljoner kronor för projektet.


Mer information, kontakta:
Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande, 072-0831976, carina.bengtsson@kronoberg.se
Thomas Nilsson, trafikdirektör, 0470-58 30 50, thomas.t.nilsson@kronoberg.se
Patrik Tidåsen, trafikchef, 0470-583040, patrik.tidasen@kronoberg.se
Lena Fritzén, verkställande ledamot Familjen Kamprads stiftelse, 070-8377549

x