facebook pixel

Pressmeddelande: Nu Wi-Fi på vartannat Öresundståg

Publicerad den 20-09-04

Pågående arbete med att installera Wi-Fi på Öresundstågs 111 tåg går i snabb takt. Arbetet ska vara klart till årsskiftet men redan nu har 65 Öresundståg nyinstallerad teknisk utrustning som gör det möjligt att koppla upp sig mot fritt Wi-Fi ombord på tågen. Ombord finns nu mobilförstärkare som gör att man har samma hastighet och kvalitet på uppkoppling ombord som utanför tåget. Tempot för installationerna på DSB:s verkstad i Köpenhamn är hög. Varje vecka tillkommer det två till tre tåg utrustade med den nya Wi-Fi tekniken.   

- Vi är glada att nu gradvis kunna erbjuda WiFi ombord, säger Maria Holmgren VD på Öresundståg. Det är en service som gör att Öresundstågs resenärer nu kan ha ännu mer glädje av och nyttja restiden på ett helt annat sätt när möjligheten finns att koppla upp sig på tågen både i Sverige och i Danmark.  

Att det ska finnas Wi-Fi på tågen, som gör att du kan arbeta, surfa och vara social när du reser, kan uppfattas som en självklarhet. Men, för Öresundståg har det varit en lång process kantad av omfattande arbete.

Sedan beslutet om att släcka ner det tidigare Wi-Fi-systemet år 2017 har Öresundståg tillsammans med de länstrafikbolag som står bakom Öresundståg; Skånetrafiken, Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Kalmar länstrafik, Länstrafiken Kronoberg och Västtrafik, arbetat medvetet och strategiskt för att hitta en kostnadseffektiv, stabil och långsiktig lösning som ska fungera både i Sverige och i Danmark. Upphandling av ny systemleverantör och utrustning är genomförd i samverkan med DSB.

 

- Att ha en wifiuppkoppling under resan ses idag som en självklarhet, tillgång till nätet ger större möjlighet både till arbete och avkoppling. Vi är därför glada att kunna konstatera att det nu finns möjlighet att koppla upp sig ombord på mer än hälften av Öresundstågen, och att resterande tåg kommer att vara klara till årsskiftet avslutar Rolf Andersson, tågansvarig på Länstrafiken Kronoberg.


För mer information

Maria Holmgren, VD Öresundståg

Telefon: 072-511 92 33  E-post: maria.holmgren@oresundstag.se

 

Rolf Andersson, Tågansvarig Länstrafiken Kronoberg

Telefon: 076-879 83 81  E-post: rolf.andersson@kronoberg.se


 

x