Hem / En bra idé

En bra idé då. En bra idé nu.

 

Att resa tillsammans, en enkel men en fantastisk bra idé. Så vad gör en bra idé bra?
Ibland är det inte självklart. Andra gånger känns det direkt.
Bra ideér är sånna som består och utvecklas. Som förändrar och förbättrar människors liv. 
Som kollektivtrafik. En bra idé då, och en bra idé nu.

Nattstopp är en bra idé

Det är viktigt för oss att alla våra resenärer tar sig hem på ett tryggt sätt. Därför är Nattstopp en bra idé. Med Nattstopp får du möjligheten att ensam stiga av mellan två ordinarie hållplatser.

Du ber om “nattstopp” hos föraren senast vid hållplatsen innan, men allra helst direkt vid påstigning.
Du stiger av via den främre dörren och bara en person får stiga av. 

Nattstopp gäller mellan 21.00-04.00 i både stads- och regionbusstrafiken. Föraren avgör och stannar där det är trafiksäkert att stanna.  

Tillsammansrabatten är en bra idé

Att resa tillsammans, och därmed minska på trängsel och spara på miljön är en bra idé.
Därför har vi Tillsammansrabatten, med den får ni alltid 25 % rabatt när ni är två eller fler som reser tillsammans och köper gemensam enkel- eller 24 timmarsbiljett.

Rabatten dras automatiskt och oavsett i vilken av våra kanaler ni köper biljett.

30-dagarsbiljetten är en bra idé

Att resa mer och betala mindre är en bra idé. Med 30-dagarsbiljetten reser du så mycket du vill på vald sträcka under 30 dagar. 
Reser du i Växjö stadstrafik behöver du endast göra 20 enkelresor (10 resdagar) för att det ska löna sig med en 30-dagarsbiljett. 
Du får alltid bäst pris om du köper din biljett i reseappen.

Här kan du se vilken biljett som passar dig och hur du reser till bäst pris

Att ta bussen och därmed minska bilköer och trängsel är en bra idé

Många av våra bussar rymmer 50 resenärer. Om alla istället satt i varsin bil skulle det bilda en kö på 200 meter. En buss är ca 15 meter, så att ta buss eller tåg är inte bara bra för klimatet, det gör även mycket för trafikflödet. Därför är det en bra idé att resa med buss och tåg.

Förutom att bussarna tar mindre plats så har vi även bussfiler, det betyder att när köerna vid morgonrusningen är som värst så swishar du förbi i våra bussar utan minsta problem, och en bra idé, eller hur?

I vår reseapp kan du enkelt och smidigt söka din resa och köpa biljett. Ladda ner appen kostnadsfritt på AppStore eller Google Play.

Att välja färdsätt med hållbara drivmedel är en bra idé

Idag är många stressade över hur vårt resande påverkar klimatet. Då är det en bra idé att välja färdmedel som har hållbara drivmedel. Våra fordon går till 99 % på förnybara drivmedel, det är en riktigt bra idé.

Sök din bästa resa i vår reseplanerare

Att plugga eller jobba medans du reser, och därmed få mer tid över, är en bra idé

Vi har bara 24 timmar på ett dygn, och det är en bra idé att göra det mesta och bästa av de timmarna varje dag. När du reser med buss och tåg så kan du plugga, arbeta, skriva middags eller planera sommarsemestern. På så vis får du mer tid över till annat, och det är ju en bra idé.

Dessutom så är det oerhört bekvämt att åka kollektivt. Bussen eller tåget är alltid uppvärmt när du stiger på och du slipper skrapa rutor och leta efter parkeringsplatser. Du behöver inte över huvud taget koncentrera dig på trafiken utanför, utan kan njuta av att luta huvudet tillbaka och slumra en stund, slösurfa, läsa eller arbeta.

Att kombinera vardagsmotion med hållbara resor är en bra idé

Vissa tycker det är kul att träna, andra tycker att det är ett nödvändigt ont. Oavsett så är det en bra idé att kombinera vardagsmotionen med att resa till och från jobb och skola. Det ger extra träning för vissa, och vardagsmotion för andra.
Undersökningar visar att de som reser med buss och tåg är mer aktiva än bilister. De cyklar dubbelt så mycket och går tre gånger mer än de som kör bil*.

Att gå till nästa hållplats, eller hoppa av en hållplats tidigare är en bra idé.

*Källa: svenskkollektivtrafik.se 

Frågor eller funderingar

Välkommen att kontakta vårt Kundcenter

Symbol pratbubbla med ett frågetecken i

Symbol av ett kuvert

Symbol av en telefonlur

x