Framtidens resesystem

Vi jobbar nu med att utveckla framtidens resesystem då vårt nuvarande biljettsystem behöver ersättas. Ambitionen med vårt utvecklingsarbete är att i framtiden erbjuda resesystem där det är enkelt att köpa biljett och ta del av reseinformation. Allt för att göra kollektivtrafiken så attraktiv som möjligt.

Arbetet med framtidens resesystem bedrivs tillsammans med Kalmar Länstrafik, Jönköpings Länstrafik och Hallandstrafiken.

Det nya biljettsystemet är en viktig pusselbit för att göra resandet med kollektivtrafiken bättre och ännu mer attraktiv.

Läs mer under rubrikerna nedan.

Ny reseapp

En ny reseapp kommer att lanseras. Den nya appen kommer innehålla fler funktioner som hjälper kunden på resan. Det kommer också vara möjligt att ha sin 30-dagars biljett direkt i appen vilket kommer underlätta för de som vill slippa använda ett resekort. Det kommer alltid att finnas alternativa betalmöjligheter för den som inte har en smart telefon. När reseappen finns tillgänglig kommer resenären få 10 % rabatt på enkelbiljetter i reseappen. Läs pressmeddelande »  
I bussarna kommer det finnas utrustning för att läsa av mobilbiljetten. 

Resekortet

Vi kommer att byta ut dagens resekort mot ett mer modernt kort för att de ska fungera ihop med den nya tekniken. På Resekortet kommer kunden att kunna ha 30-dagars biljett samt kunna ladda pengar på kortet.

När den nya reseappen blir tillgänglig kommer rabatten för reskassan att ändras till 10 % från dagens 20 %. I reseappen kommer resenären få 10 % rabatt på biljettköpet i reseappen.

Nya biljettautomater

Det kommer att bli nya biljettautomater för att passa till det nya resesystemet. Länstrafiken Kronoberg har tillsammans med Jönköpings Länstrafik, Hallandstrafiken och Kalmar Länstrafik upphandlat nya biljettautomater. Jönköping deltar som option. Biljettautomaterna kommer att börja installeras i slutet av 2019. Läs pressmeddelande » 

Den första biljettautomaten kommer att installeras vid vårt Kundcenter. Här kan du prova den nya automaten och köpa enkelbiljetter med betalkort, du får 10% rabatt på biljettens pris. Fråga på Kundcenter om du behöver hjälp.

Ny e-handel

För att förbättra köp via hemsidan jobbar vi med att ta fram en ny e-handel för att möta framtidens krav och förbättra tekniken. Bland annat kommer ditt köp att slå igenom direkt, det vill säga: Köp i e-handeln och res med din biljett direkt efter. 

Vad tycker du?

Vi vill gärna ha dina idéer och tanker om framtidens resesystem. Vi läser alla synpunkter men har tyvärr inte möjlighet att svara på dem. Skicka in förslag och synpunkter här nedan:

Mitt förslag är:

Namn: 

Din e-postadress: