Res billigare som student

Reser du ofta samma sträcka? Då är Resekortet period student ett bra alternativ för dig. Kortet kan köpas för resor inom Kronoberg eller för resor över länsgräns.

25 % rabatt för studerande

Som student får du 25 % rabatt på Resekortet period student jämfört med ordinarie pris. Resekort Period Student gäller för den som har ett Mecenat- eller Studentkort med studentreselogotypen.

Studerande är berättigade till Mecenat- eller Studentkort med studentreselogotypen under förutsättning att du:

• Läser på en studiemedelsberättigande utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning.

• Studerar minst 50 % och minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

Vid kontroll/visering ombord ska giltig studentlegitimation med studentresesymbol och ID med foto kunna visas upp.

Antagningsbevis godtas för att styrka att du är studerande, för vårterminen fram till den 15 februari och för höstterminen fram till den 15 september.
 
Resa med barn
Resekortet period student ger också rätt att avgiftsfritt ta med två barn i åldern 0-6 år. 
 
Resekortet reskassa
Reser du då och då? I så fall rekommenderar vi dig att ladda Resekortet med en reskassa. Du laddar med reskassa från 100 kronor. Reskassan fungerar som ett betalkort och ger dig 20 % rabatt på ordinarie pris varje gång du reser. Du kan resa med reskassa i hela Kronobergs län samt till/från och inom Halland, Skåne, Blekinge, Jönköping och med Öresundståg till Kalmar. 
 

Res billigare som barn/ungdom


Barn/skolungdom, 0-19 år, får 40 % rabatt på ordinarie vuxenpris.  Du måste tala om för föraren att du är barn eller skolungdom.
 
Resenärer byter åldersgrupp den dagen de fyller 7 respektive 20 år. Vid tveksamhet om ålder ska legitimation uppvisas annars uttas avgift enligt närmast högre åldersklass.