Länstrafiken Kronoberg stänger tillfälligt framdörrarna i busstrafiken

Publicerad den 22-01-13

Smittspridningen av covid-19 ökar återigen i samhället, därför har Länstrafik Kronoberg beslutat att från och med den 17 januari tillfälligt stänga framdörrarna på stads- och regionbussarna.

Som ett steg i att minska smittspridningen av covid-19 stänger Länstrafiken Kronoberg tillfälligt sina framdörrar, vilket gör att alla resenärer ska kliva av och på i mitt- och bakdörren från och med måndag. Länstrafiken stänger även av sätesraden längst fram i bussen som omtanke för förarna och tittar även på andra åtgärder för att resan ska kunna genomföras tryggt.

- Det är självklart tråkigt att vi stänger framdörrarna igen, men vi gör det med omtanke för våra resenärer och förare. Alla måste hjälpas åt att minska smittspridningen. Det är jätteviktigt att alla som har förkylningssymtom stannar hemma och att alla som kan vaccinerar sig gör det. Alla som reser ska ha giltig biljett och vi kommer öka upp våra biljettkontroller i samband med att vi stänger framdörrarna, säger Pär Welander, trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg.

 

Beslutet innebär följande:

  • Framdörrarna och området närmast föraren stängs av från och med den 17 januari till och med 31 januari men kan förlängas beroende på smittläget. Trafik och antal avgångar fortsätter som vanligt.
  • I samband med att framdörrarna stängs kommer länstrafiken att utöka antalet kontroller.
  • Alla som reser måste ha giltig biljett. Biljett köps enklast via Länstrafiken Kronobergs reseapp. Det går även bra att köpa biljett via Mitt konto, biljettautomat, Kundcenter och länstrafikens återförsäljare.
  • Alla måste visa omtanke när de reser, exempelvis låta resenärer kliva av innan du kliver på samt använda munskydd när det är många som reser.

För mer information:

Pär Welander, Trafikdirektör, 0470-58 30 44, par.welander@kronoberg.se